Familieportret in Zuid Limburg laten maken ?

16.08.22

Familieportret in de Limburg laten maken ? Bel Sjurlie fotografie ;-)

De eerste keer dat ik mijn second shooter Kim meenam naar een familieportret kwam ik voor een uitdaging te staan. Normaal gesproken spreek met klanten direct in een bos of park af. Deze klanten hadden mij echter gevraagd of ik de fotoshoot in hun tuin wilde doen. Ik had echter onvoldoende doorgevraagd hoe de tuin er uitzag. En alhoewel het een mooie tuin was, was hij niet al te ruim en was er weinig schaduw en dieptewerking van bomen en struiken. Daarom stelde ik voor samen naar een park gaan in de omgeving.

Wat ik echter niet wist, was dat hun beide zonen met de hun partners en kleine kinderen net een lange reis achter de rug hadden en het was enorm warm die ochtend. Het was al bijna 11 uur toen we bij de vijver aankwamen en ook hier was veel dor gras en er waren weinig bomen. Los dat je als fotograaf continu met je techniek en creativiteit bezig bent, moet in zo'n geval natuurlijk ook vrolijk, geduldig en sociaal zijn. De kindjes hadden duidelijk geen zin om foto's te maken en waren ook niet met een foefje te overtuigen. Ze wilden stenen in het water gooien en lekker takken spelen.

Ze hadden helemaal geen zin om samen op de foto te gaan met papa, mama, opa en oma. Dus ik liet het allemaal gebeuren en probeerde met mijn telelens spontaan wat beelden te maken terwijl ze samen zaten te praten in de schaduw van de bomen. Uiteindelijk kon ik ook nog wel een paar groepsfoto's maken en wat foto's met opa en oma en de kleinkinderen.

Oma was uiteindelijk ontzettend blij met de foto's en het bijbehorende albumpje. Kim weet nog niet zeker of ze wel familieportretten wil gaan fotograferen in de toekomst;-)

Reactie plaatsen

Geen reacties
Familieportret in Zuid Limburg laten maken ?
Logo Sjurlie.nl