Familiefotoshoot Heerlen: spontaan groepsfoto's bij het schelmenhofje in Heerlen

01.07.23

Fotograaf Heerlen: spontane familie fotoshoot bij het schelmenhofje in Heerlen

Deze leuke familie was op vakantie in Limburg. Ze boekten bij mijn een familieportret en dat kon natuurlijk alleen enkel in dat specifieke weekend op zaterdag plaatsvinden. Tja, en wat gebeurt er nog wel eens in Nederland ? Het regent. Dat kun je natuurlijk niet plannen. En dan heb ik als alternatieve binnen locatie voor fotoshoots het Glaspaleis in Heerlen, omdat het daar ruim en licht is... maar deze mensen hadden een klein hondje. En daar waren ze daar niet blij mee.

Dus volle goede moed naar buiten, ondanks de miezerregen, de stad in. Ik dacht dan gaan we wel naar het Schelmenhofje. Een leuke plek tegenover De nor, met een grappige muurschildering met een mannetje en leuke houten bankjes, maar ook een muur begroeid met druivenranken.

Gelukkig was deze familie heel enthousiast en was de regen absoluut geen probleem voor hun. De haren een beetje vochtig (ik zou helemaal gek worden als ik zo op de foto moest) maar zij bleven vrolijk. En dus gingen we aan de slag. Op de bank met z'n allen, tegen de muur de gezinnen los en daarna nog wat foto's van de ouders en de kleinkinderen op het stoepje onder de druivenranken. Zelfs de bruine muurbekleding op de gevel van de Nieuwe Nor werd een foto achtergrond.

En zo waren we toch al snel een uur bezig samen, bijna was ik de hond vergeten. Toch ook een belangrijk onderdeel van het gezin. Dus zetten we die ook nog even op de houten bank voor een portretje. Inmiddels zijn de foto's en het album geleverd en werd het tijd om dit blog te schrijven met een aantal van de resultaten van dit groepsportret

Reactie plaatsen

Geen reacties
Familiefotoshoot Heerlen: spontaan groepsfoto's bij het schelmenhofje in Heerlen
Logo Sjurlie.nl