Dag uit je leven - journalistieke familiefotografie Utrecht

03.05.18

Fotograaf Kamerik (Utrecht): day of your life photography oftewel dag uit je leven fotografie 

"een dag uit je leven" oftewel "Day of your life photography" is een nieuwe vorm van journalistieke gezinsfotografie die is komen overwaaien uit de Verenigde Staten.

Dit leuke gezin fotografeerde ik in het gezellige kleine dorpje Kamerik in de provincie Utrecht. Het idee van Dag uit je leven fotografie is dat je een dag, in dit geval was ik van 12.00 tot 20.00 uur aanwezig op een woensdag, met een gezin doorbrengt en daarbij het dagelijkse leven in beeld brengt zonder dat het geposeerd wordt. 

Ik begon mijn dag na de kennismaking met het fotograferen van het wakker maken en aankleden van de kinderen en aansluitend het eten en voeden van de baby en ik eindigde met een gezamenlijke eten (ik at ook gezellig mee) en het in bad gaan (hiervan heb ik geen foto's gepubliceerd maar het gezin heeft deze wel ontvangen). Aansluitend gingen de kinderen naar bed en nam ik afscheid.

Het is idee achter deze vorm van fotografie is dat je als gezin de fotograaf vergeet waardoor je de mooie en echte emoties ziet op zo'n dag. Dat kan letterlijk een lach en een traan zijn. Je legt op een natuurlijke manier de omgang tussen de ouders en de kinderen en de kinderen onderling vast.

Tijdens deze spontane fotoshoot van dit gezin gingen we na de lunch naar de supermarkt en aansluitend naar de speeltuin. Tussen de middag was er nog een watergevecht met het buurjongetje en aansluitend werden de kinderen ingesmeerd tegen de felle zon.

Deze journalistieke gezinsfotografie kun je boeken op basis van offerte aangezien deze afhankelijk is van het aantal uren dat ik aanwezig ben. Ik heb bij dit gezin 6 uur gefotografeerd en dit is in mijn ogen ook het minimaal aantal uren fotografie dat je nodig hebt om dit op een mooie manier te kunnen vastleggen en waarin alle belangrijke momenten inbegrepen zijn. Bij 6 uur inclusief 150 nabewerkte digitale bestanden op hoge resolutie moet je dan denken aan 900 euro inclusief een mini album.

Dit is inclusief een voorbespreking bij jullie thuis.

Reactie plaatsen

Geen reacties
Dag uit je leven - journalistieke familiefotografie Utrecht
Logo Sjurlie.nl